Російські окупанти викрали понад 100 т міндобрив на Запоріжжі

10 травня 2022 80 0
 Російські окупанти викрали понад 100 т міндобрив на Запоріжжі

З території Пологівського елеватору на Запоріжжі окупанти незаконно вивезли понад 100 т мінеральних добрив, які призначалися для реалізації фермерам у рамках програм підтримки сільгоспвиробників — партнерів ГК «Прометей». Повідомили в пресслужбі компанії.

«Російські варвари розкрадають продукцію, яка призначалася для наших фермерів, а також для відвантаження іноземним клієнтам. Ці мародери вивозять вантажі тоннами з елеваторів на тимчасово окупованих територіях, а те, що вивезти не хочуть, або не вдається — трощать. Вони руйнують усе на своєму шляху!», — поділилися в компанії.

Крім того, відомо про понівечені приміщення, оргтехніку, охоронну систему, а також про пошкоджену інфраструктуру окремих підрозділів елеватора. Працівники підприємства також повідомили про вивезення частини офісної техніки та меблів.

«Щодня з території Снігурівського елеватора рашисти вивозять насіння соняшника та мінеральні добрива. Відомо про руйнування виробничо-технологічної лабораторії та охоронної системи, понівечених офісних меблів та оргтехніки», — розповів директор зерносховищного комплексу Тарас Шрунь. 

Однак  у ГК «Прометей» повідомили, що продовжуватимуть забезпечувати роботу тих активів, що знаходяться на безпечних територіях. Підприємства здійснюватимуть господарську діяльність, дотримуючись норм українського законодавства. Загрози життю та здоров'ю працівників зерносховищ немає.

Як раніше повідомляли в компанії, зараз у зоні ризику перебуває 8 зерносховищних комплексів з 33, що входять до елеваторного дивізіону Групи Компаній «Прометей».

Читайте також: Агрокомпанії продовжують підтримувати ЗСУ та населення

 

© Юлія Маковей, Kurkul.com, 2022 р.

Виконано за допомогою Disqus