Тимчасові зерносховища потрібно будувати на території України — думка

23 червня 2022 1209 0
Тимчасові зерносховища потрібно будувати на території України — думка
Kurkul.com

Сполучені Штати спільно з європейськими союзниками працюють над вивезенням зерна з України залізничним шляхом, зокрема шляхом будівництва зерносховищ на українському кордоні. Так, Міністр сільського господарства Польщі Генрик Ковальчик заявив, що на будівництво тимчасових зерносховищ на кордоні з Україною для вивезення зерна піде від трьох до чотирьох місяців.

Проте польські фермери вкрай не зацікавлені в тому, щоб на території Польщі зберігалося українське зерно. Про це розповів Дмитро Шкорупєєв, керівник проєкту з будівництва елеваторів, у блозі «Як зберегти зерно в умовах війни при заблокованих портах в Україні?» на Elevatorist.com

За його словами, будівництво таких зерносховищ неминуче вплине на внутрішні ціни на зерно.

«Мені особисто довелось відправляти залізницею в дев’яності роки українське зерно в Польщу. З цього приводу з польськими фермерами була ціла війна. До речі, поява українського зерна в Європі, це глобальна проблема для всієї Європи. Як казав мені колись польський фермер, коли в Україні серйозно займуться сільським господарством, в Європі вимушені будуть шукати собі щось інше», — пояснив елеваторист.

Так, на його думку, тимчасові зерносклади потрібно будувати на території України.

«Щоб не було впливу на внутрішні ціни в Європі. Євросоюз буде сприяти тільки транзиту українського зерна через свої кордони. Всі інші варіанти будуть гальмуватися», — пояснив експерт.

Читайте також: В Україні виникнуть проблеми зі зберіганням врожаю пізніх зернових і олійних

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2022 р.

Виконано за допомогою Disqus