Відключення електроенергії призводять до збільшення собівартості виробництва — птахівники

28 листопада 2022 168 0
Відключення електроенергії призводять до збільшення собівартості виробництва — птахівники
Kurkul.com

Постійні відключення електроенергії в Україні дестабілізують роботу птахопідприємств, призводять до збільшення собівартості виробництва, втрати продуктивності та порушення технологічних процесів. Що надалі можуть призвести до зростання вартості продукції птахівництва. Про це заявив виконавчий директор асоціації «Союз птахівників України» Сергій Карпенко, пише UBR.ua.

«Перебої в електропостачанні змушують виробників переглядати свої виробничі плани у бік зменшення виробництва для зниження можливих втрат», — зазначив Сергій Карпенко.

За його словами, підприємства під час блекаутів змушені забезпечувати пташники електроживленням за допомогою генераторів.

«Безперебійна робота електроустаткування є критично важливою, оскільки воно забезпечує життєдіяльність птиці у приміщеннях», — пояснив Сергій Карпенко.

Директор асоціації також додав, що переважно генераторами постачаються інкубатори, оскільки відключення електроенергії призводить до значних виробничих втрат, закладених на інкубацію яєць та недоотримання молодняку.

Читайте також: 

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2022 р.

Виконано за допомогою Disqus