На Харківщині 110 тисяч га сільгоспземель потребують розмінування

30 грудня 2022 61 0
На Харківщині 110 тисяч га сільгоспземель потребують розмінування
ДСНС

Для відновлення польових робіт навесні 2023 р. на Харківщині в першу чергу потрібно провести гуманітарне розмінування с/г земель. Про це повідомив перший заступник Міністра аграрної політики та продовольства Тарас Висоцький, пише пресслужба Мінагрополітики

«Харківщина — один з найбільших аграрних регіонів. На жаль, область суттєво постраждала. Тому першочергове завдання — повноцінно відновити діяльність в усіх сферах, в тому числі в агросекторі. Адже аграрії роблять величезний внесок у забезпечення продовольчої безпеки України та світу», — підкреслив Тарас Висоцький.

Він акцентував, що для відновлення польових робіт навесні 2023 року вже зараз необхідні конкретні дії та фінансова підтримка. Насамперед — для проведення технічної розвідки й визначення обсягу робіт, залучення фахівців-піротехніків.

За даними ДСНС, понад 12 тис. км2 харківських земель потребують розмінування, з них 110 тис. га — землі с/г призначення.

Тарас Висоцький зауважив, що з метою мінімізації ризиків роботи піротехнічних груп, Мінагрополітики ініціюватиме зміни щодо спалення бур’янів на забруднених внаслідок воєнних дій с/г землях.

Він резюмував, що наразі Мінагрополітики працює над пошуком цільового фінансування відновлювальних робіт, зокрема попередньо передбачається і залучення міжнародної допомоги для гуманітарного розмінування сільгоспземель.

Нагадаємо, аграрії зможуть залишати онлайн-заявки на розмінування територій на сайті Military.feodal.online.

Читати за темою:

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2022 р.

Виконано за допомогою Disqus