Малим агровиробникам допоможуть із розмінуванням земель

26 січня 2023 44 0
Малим агровиробникам допоможуть із розмінуванням земель
ДСНС

Представники World Food Programme (WFP) і Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН (ФАО) планують допомагати сільському господарству з розмінуванням територій. Про це йшлося на зустрічі делегації Міністерства аграрної політики та продовольства України з представниками зазначених організацій.

Сторони обговорили спільний проєкт із розмінування сільськогосподарських земель на звільнених територіях. Першочергово він передбачає проведення розмінування земель безпосередньо для малих аграрних виробників, які не мають можливостей зробити це самостійно.

Заступник міністра аграрної політики та продовольства України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Денис Башлик підкреслив, що допомога малим підприємствам у розмінуванні наразі є пріоритетним напрямом роботи Міністерства.

Сторони домовилися опрацювати обговорені пропозиції щодо впровадження проєкту та найближчим часом повернутися до розробки практичних кроків його втілення.

Раніше ми повідомляли, що вінницьке підприємство учасник Агрокластера «АгроВін» розробило технологію дистанційного пошуку мін на полях. Шукатимуть їх за допомогою сільськогосподарської техніки. 

Нагадаємо, компанія Feodal підписала меморандум про співпрацю з Центром протимінної діяльності. У рамках меморандуму планується активний обмін інформацією щодо протимінної діяльності, а також участь Центру в проєкті military.feodal.online

За словами учасників меморандуму, така співпраця сприятиме швидшому розмінуванню територій після деокупації та створенню безпечного середовища в Україні внаслідок обміну інформацією. 

Заявку на розмінування полів можна залишити за посиланням.

Деталі щодо співпраці можна дізнатися за тел.: +38 (067) 102-01-06.

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2022 р. 

Виконано за допомогою Disqus