Херсонських аграріїв врятує від засухи нова підстанція

10 березня 2016 99 0
У Херсонській області нова підстанція буде рятувати аграрний сезон
amacoint.comУ Херсонській області нова підстанція буде рятувати аграрний сезон

У Херсонській області нова підстанція буде рятувати аграрний сезон. А у перспективі остаточно роз'єднає енергосистеми Криму і материкової України, повідомляє Рanoptikon.

Після того як Росія відмовилася продовжувати контакт на поставку електроенергії до Криму, у Херсонській області виникли складнощі з організацією стабільного енергопостачання. Причому страждають не тільки люди. У Чаплинському та Каланчацькому районах знаходиться 15 насосних станцій, що забезпечують зрошення більше 20 тис. га.

З метою вирішення проблеми у Херсонській області незабаром почнеться будівництво нової підстанції (ПС), яка замінить ПС «Титан», що залишилася на території окупованого Криму. Реалізація проекту дозволить забезпечити стабільним енергопостачанням жителів і підприємства Каланчацького та Чаплинського районів.

Перший етап будівництва нової підстанції та лінії до неї обійдеться у 61144 млн грн. Роботи планують завершити до 1 липня 2016 р.

Національна комісія, що здійснює регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг України (НКРЕКУ) вже заклала необхідні кошти в інвестиційну програму «ПАТ ЕК» Херсонобленерго».

Виконано за допомогою Disqus