Українське збіжжя везтимуть транзитом через Польщу без розвантаження

7 квітня 2023 109 0
Українське збіжжя везтимуть транзитом через Польщу без розвантаження
Kurkul.com

Відповідно до домовленостей, досягнутих між Україною та Республікою Польща у Варшаві, Міністерство аграрної політики та продовольства України узгоджує з польською стороною деталі нових правил експорту/транзиту української сільськогосподарської продукції на/через територію Польщі.

Зокрема, українське збіжжя перевозитимуть через Польщу у треті країни без розвантаження на території РП.

Про це заявив речник польського уряду Пьотр Мюллер, передає Укрінформ.

«Найближчими днями будуть розроблені механізми, які припинять такий експорт збіжжя, який донині призводив до дестабілізації продовольчого ринку Польщі. Ми подбаємо про те, щоб цей експорт відбувався таким чином, аби він йшов безпосередньо до третіх країн, без розвантаження товару у Польщі», — зазначив Пьотр Мюллер.

Своєю чергою голова Бюро міжнародної політики при президентові Польщі Марцін Пшидач повідомив у четвер, що українське збіжжя треба вивезти з Польщі до жнив.

За його словами, це вимагатиме розбудови інфраструктури, транспортних коридорів і ущільнення кордону, аби не було можливості спекулювати на польському ринку українським зерном, яке призначено для країн Африки і Близького Сходу.

Раніше президент України Володимир Зеленський заявив, що питання контролю за експортом українського зерна, на чому наполягають польські фермери, найближчим часом буде врегульовано.

Читати за темою: Протести польських фермерів: простими словами про те, що трапилось

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2023 р. 

Виконано за допомогою Disqus