Реклама

Польські митники повертають в Україну вантажівки із зерном

18 квітня 2023 135 0
Польські митники повертають в Україну вантажівки із зерном
Kurkul.com

Польські контролюючі органи повертають на територію України транспортні засоби із зерном та продуктами. У Держмитслужбі закликали українських виробників та перевізників не направляти зазначену продукцію на пункти пропуску на українсько-польській ділянці кордону.

Як повідомили у Держмитслужбі, наразі польські контролюючі органи повертають на територію України з території Республіки Польща транспортні засоби, що переміщують товари 1-24 груп згідно з УКТ ЗЕД (продукція тваринного та рослинного походження, зернові культури, шрот, готові харчові продукти, жири та олії тощо).

За наявною інформацією, для розв'язання зазначеного питання проводяться відповідні консультації на рівні керівників профільних міністерств України та Республіки Польща.

«3 метою недопущення накопичення транспортних засобів із зазначеними вантажами перед пунктами пропуску, просимо субʼєктів зовнішньоекономічної діяльності та перевізників до отримання офіційного роз’яснення утриматися від направлення зазначеної категорії товарів до пунктів пропуску, розташованих на українсько-польській ділянці державного кордону», — додали у відомстві.

Нагадаємо, у суботу, 17 квітня, польський Уряд ухвалив рішення про тимчасове обмеження імпорту в/та через територію Польщі (в тому числі транзитом) сільськогосподарських товарів з України.

У Міністерстві аграрної політики та продовольства України заявили, що шкодують про прийняття польськими колегами рішення про тимчасове обмеження експорту в/та через територію Польщі (в тому числі транзитом) сільськогосподарських товарів з України.

Вслід за Польщею про заборону імпорту українського зерна оголосила Угорщина. Заборона є тимчасовою і триватиме до 30 червня 2023 р.

Також уряд Словаччини затвердив заборону на імпорт деяких продуктів з України, він набирає чинності 19 квітня і може торкнутися зерна, овочів та фруктів.

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2023 р. 

Виконано за допомогою Disqus

Реклама