В Україні зросли ціни на бджолопакети

2 травня 2023 86 0
В Україні зросли ціни на бджолопакети
Kurkul.com

Весна 2023 року стала неприємним сюрпризом для пасічників України: холодна погода та аномальна кількість опадів поставили під загрозу не лише розвиток, а й існування бджолиних сімей, причому по всій території держави — від північних областей до Закарпаття. Про це Kurkul.com повідомили в компанії ТМ «Знатний Мед».

Так, у багатьох областях України протягом першої декади квітня випала місячна норма опадів, а сам квітень був прохолоднішим за попередній місяць.  

«Прохолодна й дощова весна стала черговим випробуванням для галузі бджільництва. Особливо негативно погода вплинула на ранній розвиток бджолосімей, що своєю чергою, зумовило проблеми із формуванням бджолопакетів», — зазначила Руслана Плис, власниця ТМ «Знатний Мед». 

В результаті, ціни на бджолопакети зросли. Адже багато бджолярів, що займаються продажем пакетів, взагалі не можуть їх сформувати, або ж не хочуть послаблювати власні пасіки. 

«В цілому, ціна від 2 до 2,3 тис. грн за бджолопакет з племінною маткою та чотирма рамками розплоду є справедливою, особливо з урахуванням поточної ситуації», — зазначила Руслана Плис.

За її словами, стандартні терміни формування бджолопакетів цього року теж змістилися — в середньому, на 2 тижні. 

Ще однією проблемою є транспортування бджолопакетів. Оскільки поштові оператори, як і раніше, не приймають до перевезення «живий вантаж», основним варіантом залишається самовивіз. 

Читайте також: 

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2023 р. 

Виконано за допомогою Disqus