Запуск ринку землі для юросіб слід відкласти до закінчення воєнного стану в Україні — думка

25 травня 2023 93 0
Запуск ринку землі для юросіб слід відкласти до закінчення воєнного стану в Україні — думка

Запуск ринку землі для юридичних осіб, який почне діяти з 1 січня 2024 р., слід відкласти до моменту завершення воєнного стану в Україні. Інакше другий етап реформи може призвести до зловживань, негативного суспільного резонансу та політичних спекуляцій.

Таку думку висловив член аграрного комітету, голова міжфракційного депутатського об’єднання «Депутатська аграрна рада» Андрій Богданець в блозі «Навіщо створювати з Фонду держмайна земельного монстра, який керуватиме всією державною землею?» на AgroPolit.com.

«Ми знаємо, як деякі наші політичні сили маніпулюють земельними питаннями. Тому маємо захистити інтереси тих власників паїв, які сьогодні тікають від війни і їхні 2 га землі після деокупації можуть стати для них рятівним балансом. Не можна дозволяти стимулювати продавати цю землю за копійки юрособам в умовах війни», — вважає Андрій Богданець.

Він також додав, що працює над законопроєктом про відкладення введення ринку землі для юросіб і найближчим часом планує подати його на реєстрацію.

Читайте також: 

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2023 р. 

Виконано за допомогою Disqus