Розвиток агросектора визначатиметься стратегічними документами — Лупенко

25 червня 2015 83 0
Розвиток агросектора визначатиметься стратегічними документами — Лупенко
Latifundist.comРозвиток агросектора визначатиметься стратегічними документами — Лупенко

У наступні п’ять років розвиток аграрного сектора вітчизняної економіки визначатиметься новими стратегічними документами, які наразі розробляються. Про це повідомив директор Національного наукового центру «Інститут аграрної економіки» Юрій Лупенко, пише прес-служба інституту.

Серед них, зокрема, розроблені Мінагропродом проект Концепції Державної цільової програми розвитку аграрного сектору економіки на період до 2020 р. і законопроект «Про державну підтримку сільського господарства України» (нова редакція), а також проект Єдиної комплексної стратегії розвитку сільського господарства та сільських територій на 2015–2020 роки, підготовлений іноземними експертами. Доповідач надав детальну характеристику новацій, які передбачаються даними документами.

Розвиток сільського господарства України найближчим часом визначатиметься макроекономічною ситуацією у державі, поглибленням процесів міжнародної інтеграції галузі, а також визначеними на 2016–2020 роки пріоритетами і механізмами законодавчого та фінансового забезпечення, зауважив академік.

«Від того, наскільки оперативно й ефективно вітчизняний аграрний сектор адаптується до нових умов господарювання, залежать його подальші перспективи зайняти гідне місце серед провідних виробників агропродовольчої продукції в світі», — підсумував Юрій Лупенко.

Виконано за допомогою Disqus