В Одеській області виявили ДНК вірусу АЧС

21 березня 2016 58 0
АЧС спалахнула на Одещині
zp.depo.uaАЧС спалахнула на Одещині

На Одещині у селі Милолюбівка в одному з особистих господарств виявлено ДНК вірусу африканської чуми свиней.Внаслідок цього, у Роздільнянському районі створена карантинна зона, зона захисту і зона нагляду, повідомляє прес-служба Роздільнянської райдержадміністрації.

З 19 березня встановлено два карантинні пости, на яких чергують працівники поліції та рятівники, а також викопані рови на п’ятох об’їзних дорогах.

Роздільнянський та кучурганський ринки, згідно до інструкції, підпадають під другу зону – зону захисту, тому на них діє заборона реалізації живих свиней та м’яса свинини.

За словами начальника районного управління ветеринарної медицини Олега Гнисюка, на території карантинної зони у особистих домогосподарствах знаходиться 36 свиней, які будуть вилучені та знищені для недопущення розповсюдження захворювання. Упродовж 40 днів, після ліквідації останнього осередку загрози, буде діяти карантин.

«Кожному власнику свиней будуть відшкодовані збитки. Все, що можна компенсувати в рамках закону, треба відшкодовувати по максимуму. Розрахунок буде проводитися за ринковою ціною», – зазначила в.о. заступника голови Одеської обласної державної адміністрації Марія Гайдар.

Виконано за допомогою Disqus