Фермери змушені знижувати ціни на картоплю

31 серпня 2023 357 0
Фермери змушені знижувати ціни на картоплю
Depositphotos

З початку тижня ціни на картоплю в Україні значно просіли. Про це розповіли аналітики проєкту EastFruit.

Основною причиною для таких тенденцій послужив старт збиральних робіт в основних регіонах виробництва і, як наслідок, збільшення поставок картоплі на ринок.

Наразі відпускні ціни на картоплю вже варіюються в межах 6-9 грн/кг, що в середньому на 17% дешевше, ніж наприкінці минулого робочого тижня.

Крім того, за словами фермерів, покупці стали вимогливішими до якості.

«Якщо торік без особливих зусиль вдавалося реалізовувати навіть дрібну картоплю, то зараз така продукція не дуже популярна. В основному відносно непогано продаються великі гуртові партії середнього калібру», — пояснили аналітики.

Читайте також: Україна третій рік поспіль матиме гарний врожай картоплі

Також зазначається, що наразі картопля на ринку України вже коштує в середньому на 10% дешевше, ніж в аналогічний торішній період.

«При цьому учасники ринку налаштовані досить песимістично. За їхніми словами, з огляду на досить великі обсяги картоплі на ринку, розраховувати на зростання цін найближчим часом не доводиться», — додали аналітики.

Згідно з моніторингом Kurkul.com, середня ціна картоплі у роздрібних мережах на кінець серпня становить 10,25 грн/кг. У порівнянні з попереднім місяцем вартість впала на 3,45 грн/кг.

Нагадаємо, компанія «Агріко Україна» презентувала два нових сорти картоплі під час «Картопляного Дня поля» — Коразон та Спектра.

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2023 р. 

Виконано за допомогою Disqus