У вітчизняних аграріїв в пріоритеті економія — Томбінський

25 березня 2016 48 0
Ян Томбінський, голова представництва ЄС в Україні
epizod.uaЯн Томбінський, голова представництва ЄС в Україні

Вийти на європейський ринок українським аграріям заважає мораторій на перевірку виробників харчової продукції. Про це зазначив голова представництва ЄС в Україні Ян Томбінський в своєму блозі для Європейської Правди.

«Підстави для критичного погляду на ситуацію є — це неприємні інциденти з українською харчовою продукцією, що йде на експорт. Сальмонела в яйцях, що експортувались до Ізраїлю, антибіотики у меді, який продавали у Чехію… Пилок амброзії у зерні, небезпечний для алергіків, який подекуди є у продукції, що йде на експорт, бо виробник полінувався знищити бур'ян, який продукує цю речовину», — наголошує експерт.

За його словами, причиною виникнення такої проблеми є те, що вітчизняні фермери часто економлять на якості заради здешевлення процесу виробництва.

«Це загроза українцям, європейцям і самому факту тісної експортної співпраці України з Європою. Українці повинні розуміти, що європейський ринок їм дуже потрібний, адже наразі колись найбільший торговельний партнер — Російська Федерація — вже таким не є. Ні, російський ринок не зовсім втрачений для України, однак масштаби не ті, що колись», — пише Ян Томбінський.

Виконано за допомогою Disqus