На земельному аукціоні Львівщини розмір оренди землі зріс до 165,8 тис. грн

30 березня 2016 86 0
У Львівській області відбувся земельний аукціон
delo.uaУ Львівській області відбувся земельний аукціон

На земельному аукціоні, що відбувся днями в Львові розмір річної оренди земельної ділянки зріс з 39,6 до 165,8 тис. грн. Про це зазначили в Головному управлінні Держгеокадастру у Львівській області, повідомляє прес-служба Львівської ОДА.

Переможець земельного аукціону сплачуватиме ці кошти щорічно до бюджету Вишнянської сільради Городоцького району за оренду 33,9 га. Термін оренди — 7 років.

«Цей аукціон став найсильнішим з проведених цього року, адже за право оренди змагалось багато учасників, що сприяло здоровій конкуренції та зростанню ціни права на оренду в чотири рази. Також спостерігаємо встановлення ринкових цін на оренду с/г земель, нормалізацію ринкового процесу формування ціни оренди. За результатами земельних аукціонів проводимо аналіз розташування земель, які б зацікавили потенційних інвесторів та включаємо їх до переліку для продажу права оренди в подальшому», — зауважив начальник Головного управління Держгеокадастру в Львівській області Андрій Кавецький.

Загалом, цього року, на земельних аукціонах, організованих працівниками Держгеокадастру Львівщини, продано право оренди 28 земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності (за межами населених пунктів), загальною площею 582 га, вартістю — 1,6 млн грн (стартовий розмір орендної плати становив — 1,1 млн грн).

Найбільше земельних ділянок продано в Жидачівському районі Львівської області. На території району взяли в оренду, через аукціон, більше 185 га с/г земель державної власності. За результатами земельного аукціону до бюджетів місцевих рад Жидачівщини буде надходити щорічно більше 576,2 тис грн протягом наступних 6 років.

Виконано за допомогою Disqus