Дрібні фермери можуть отримати часткову компенсацію за придбання насіння сої

13 березня 2024 2085 0
Дрібні фермери можуть отримати часткову компенсацію за придбання насіння сої
Kurkul.com

Асоціація «Дунайська Соя» продовжує цього року реалізацію «Проєкту підтримки малих фермерів, що вирощують сою» за рахунок власного фінансування організації. Про це повідомила Анастасія Радюк, керівниця Проєкту та менеджерка з якості «Дунайської Сої».

Проєкт передбачає отримання часткової компенсації 15% від вартості придбаного оригінального сертифікованого насіння не-ГМ сої під посівну кампанію 2024 року. Як і минулого року учасниками можуть бути агровиробники всіх регіонів України із загальним земельним банком до 1 000 га, що не входять до структури агрохолдингів, кінцевими бенефіціарними власниками яких є громадяни України.

Під часткову компенсацію підпадає оригінальне сертифіковане насіння не-ГМ сої вітчизняної та іноземної селекції. Обрані сорти мають бути внесені до Державного реєстру сортів рослин придатних для поширення в Україні та мати сертифікат, що засвідчує сортові якості насіння.

У 2023 році завдяки Проєкту компенсацію загальною сумою понад 2 млн грн отримали 30 невеликих фермерів у 11 регіонах України. У рамках другого етапу Проєкту, Асоціація забезпечила учасників наборами експрес-тестів для якісного аналізу з визначення ГМО, а також практичним тренінгом щодо їх використання.

Подача документів на участь у Проєкті підтримки малих фермерів, що вирощують не-ГМ сою розпочинається 1 квітня 2024 року. Деталі проєкту за посиланням.

Читати за темою:

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2023 р. 

Виконано за допомогою Disqus