Білорусія перейняла досвід ведення тваринництва на Київщині

24 травня 2016 93 0
Делегація Республіки Білорусь з робочою поїздкою відвідала Білоцерківщину (Київська область)
Київська ОДАДелегація Республіки Білорусь з робочою поїздкою відвідала Білоцерківщину (Київська область)

Делегація Республіки Білорусь з робочою поїздкою відвідала Білоцерківщину (Київська область). Зокрема іноземні гості завітали на ТДВ «Терезине» та ознайомилися з роботою молочнотоварної ферми та роботизованого комплексу, пише прес-служба Київської облдержадміністрації.

Візит на Білоцерківщину відбувся у рамках роботи білорусько-української робочої групи з питань збільшення взаємної присутності на ринках обох країн сільськогосподарської, харчової та іншої продукції.

«Зокрема, і гості, і господарі відзначили важливість подальшого розвитку двосторонніх відносин, поглиблення співпраці у сфері тваринництва шляхом вивчення та обміну досвідом у розробці та використанні новітніх технологій. Наступна українсько-білоруська робоча група має пройти у 2017 р. у Бресті», — сказано у повідомленні.

Довідка:

ТДВ «Терезине» розводить ВРХ трьох порід: українська чорно-ряба молочна, українська червоно-ряба молочна та голштинська. Господарство має значні успіхи, завдяки яким воно відоме як в області, так і в Україні. Тут збережено поголів’я ВРХ, запроваджено новітні технологічні рішення щодо утримання та доїння стада, збудовані новітні приміщення, в яких умови утримання тварин відповідають найновітнішим технологічним параметрам. Доїння корів проводиться у доїльному залі на установці іноземного виробництва. А у с. Вільна Тарасівка збудовано ферму на 500 корів, де доїння проводять чотирі роботизовані комплекси.

За 2015 р. поголів’я ВРХ нараховує 2636 гол., ут.ч. 900 корів. Продуктивність корів дійного стада за 2015 р. склала 9371 кг, а валове виробництво молока — 8491 т. Усе молоко реалізується тільки вищим ґатунком.

Виконано за допомогою Disqus