Підтримка фермерських господарств зросте у 20 разів — Краснопольський

27 травня 2016 86 0
Підтримку фермерів обіцяють посилити
МінагропродПідтримку фермерів обіцяють посилити

Мінагропрод підтримуватиме розвиток малого та середнього бізнесу, представники якого володіють до 500 га землі та від трьох голів великої рогатої худоби (ВРХ), заявив перший заступник міністра аграрної політики та продовольства України Ярослав Краснопольський під час огляду сімейної ферми одноосібника Володимира Хруща на Львівщині, пише прес-служба Мінагропроду.

«Ця ферма є яскравим прикладом розвитку тваринництва на селі. Наразі у Верховній Раді розглядається законопроект про сімейні фермерські господарства, де буде визначено статус сімейного господарства. Це дасть можливість залучити фінансування. Загалом законопроект про сімейні ферми розроблений для того, аби легалізувати індивідуальних підприємців і завести їх до системи підтримки як з боку банків, так і донорів», — сказав він.

За його словами, Мінагропрод буде стимулювати малі фермерські господарства на 15-20 корів, які можуть виходити на певну інтенсифікацію.

«З цього приводу ми розробляємо порядки підтримки фермерських господарств. І хочемо підняти підтримку у 15-20 разів», — наголосив Ярослав Краснопольський.

Виконано за допомогою Disqus