Україна збере до 60 млн т врожаю — експерт

2 липня 2016 39 0
Збирання кукурудзи
faktor.te.uaЗбирання кукурудзи

Українські аграрії завершили посівну кампанію. Про це свідчать дані спільного проекту Latifundist.com і компанії New Holland Agriculture«Посівна онлайн».

Організатори проекту надавали тільки найсвіжішу інформацію про проведення посівної кампанії і допомагали відслідковувати тенденції, які могли б зацікавити читачів. Тепер, як і всі аграрії, редакція готується до збору врожаю і запуску проекту «Урожай-онлайн».

На думку фахівця-аналітика інформаційної компанії «ПроАгро» Ярослава Левицького, в нинішньому сезоні Україна збере до 60 млн т врожаю.

«Ми очікуємо більшу врожайність, ніж минулого року, практично по всіх зернових і олійних культурах. Згідно з нашими прогнозами, урожай в Україні складе до 60 млн т. Такий обсяг обумовлений скороченням озимих посівів через посушливу осінь минулого року», — сказав експерт.

За словами Ярослава Левицького погодні умови цієї весни двояко вплинули на аграріїв, є мінуси: зрушили строки збирання ранніх зернових культур — пшениці і ячменю, а також місцями через затяжні дощі сталося вилягання ячменю, але плюсів все ж більше.

«Весна була дуже вологою, в деяких місцевостях випало до трьох норм опадів. Це одна з небагатьох весен, коли не було грунтової засухи, спостерігалася навіть деяка перезволоженість, яка сприяла більш дружнім сходам, зростанню рослин, скоротилася кількість посівів, які не зійшли або були слабкими. Велика кількість сходів була в хорошому стані, стан озимих покращився», — говорить Ярослав Левицький.

На думку експерта, урожай в цьому році буде меншим, ніж в минулому році, але врожайність буде вищою.

«Зерна цього року зберемо менше, а олійних — більше. Соняшник — на рівні 11 млн т, сої зберемо десь на 200 тис. т більше, ніж минулого року», — говорить Ярослав Левицький.

Виконано за допомогою Disqus