Революційному винаходові засновника CLAAS виповнилося 95 років

6 липня 2016 103 0
Трактори CLAAS 850 AXION
Kurkul.comТрактори CLAAS 850 AXION

Цього року виповнюється 95 років з дня, коли засновник підприємства CLAAS зареєстрував свій перший і революційний на той час патент, повідомляє Traktorist.ua.

18 травня 1921 року пан Август Клаас зареєстрував під номером 372140 свій перший патент на вузлов’яз. Вузлов’яз нового зразка значно збільшив щільність ув’язування на ув’язувачах снопів, що працювали на полях того часу. Висока надійність агрегату зробила його бестселером серед продукції, що випускало молоде підприємство CLAAS, створене у 1913 році. Новий вузлов’яз використовувався не лише на машинах CLAAS, його успішно застосовували на ув’язувачах снопів також інші виробники.

Порівняння вузлов'язу 1921 року із сучасним

На знак своєї високої значимості для підприємства та його економічного успіху вузлов’яз став символом марки CLAAS і посприяв її престижу в усьому світі.

«Надзвичайно надійна робота вузлов’яза CLAAS навіть послужила створенню відомого крилатого виразу: Weltbekannt ist weit und breit die Claas’sche Bindesicherheit! («В усьому світі дістала визнання надійність клаасівського в’язання», нім.). Перший логотип компанії CLAAS, що містив зображення вузлов’яза, сьогодні прикрашає старовинну будівлю правління компанії у м. Харзевінкель», — йдеться у повідомленні.

Нині сучасні прес-підбирачі CLAAS QUADRANT нових серій 4200 і 5200 отримали удосконалений вузлов’язальний апарат, який ще більше адаптований до роботи в різних умовах, з різною товщиною та міцністю шпагату. Вузлов’язальні апарати перебувають постійно під контролем: якщо шпагат розірвався або закінчився – оператор отримає сигнал на терміналі управління. І донині незмінно працює на прес-підбирачах легендарний вузлов’яз.

Виконано за допомогою Disqus

Матеріали за темою