Гельмут Клаас відсвяткував 90-й день народження

19 липня 2016 76 0
Гельмут Клаас, голова комітету акціонерів групи компаній CLAAS
kurkul.comГельмут Клаас, голова комітету акціонерів групи компаній CLAAS

Гельмуту Клаасу, який упродовж багатьох років є керуючим компаньйоном і головою комітету акціонерів групи компаній CLAAS, 16 липня 2016 р. виповнилося 90 років, повідомляє прес-служба CLAAS.

Він перетворив підприємство, засноване його батьком, на одне з провідних світових виробництв сільськогосподарської техніки.

«Упродовж багатьох десятиліть Гельмут Клаас є для нас блискучим генератором ідей і одночасно стимулом до роботи і розвитку. Він із великим знанням справи та яскраво вираженою наполегливістю провів сімейне підприємство CLAAS через важкі періоди і знову й знову давав вирішальні імпульси для технічного прогресу у сільськогосподарській техніці», — відзначив у своїй вітальній промові член правління концерну CLAAS Лотар Крісцун.

Закінчивши навчання, він бере на себе відповідальність за планування та заснування збутової компанії CLAAS у Франції, теперішньої CLAAS FRANCE, йдеться у повідомленні.

«Особливу увагу Гельмут Клаас завжди приділяв розробці новаторських продуктів та їх масовому виробництву. Він був автором та співавтором великої кількості інноваційних винаходів. Наприклад, у 1970 р., коли пан Гельмут Клаас працював технічним керівником компанії, було розроблено модельний ряд зернозбиральних комбайнів DOMINATOR, які вперше були зібрані за модульним принципом, що дозволило відправляти машину з заводу у розібраному вигляді та її повний монтаж на місці у покупця, при цьому могли використовуватися деталі місцевого виробництва. DOMINATOR став одним з найуспішніших моделей зернозбиральних комбайнів у світі», — сказано у повідомленні.

Також додається, що на час його роботи припала пізніше й розробка наступної моделі — LEXION. Цей комбайн до сьогоднішнього дня є найсучаснішим і найпотужнішим зернозбиральним комбайном у світі. До історії успіхів належить і конструювання самохідного силосозбирального комбайна JAGUAR, за допомогою якого компанія CLAAS стала лідером на світовому ринку.

«Чотири всесвітньо відомі університети в Угорщині, Великобританії, Болгарії та Німеччині присвоїли Гельмуту Клаасу ступінь почесного доктора. Особисті відзнаки, такі як почесне громадянство в його рідному місті Харзевінкель, медаль за заслуги перед федеральною землею Баден-Вюртемберг, а також вручений французьким міністром сільського господарства орден за заслуги увінчують справу, якій він присвятив усе своє життя», — йдеться у повідомленні.

Більше 60 років пан Гельмут Клаас живе насиченим життям компанії і є символом її довготривалого розвитку та успіху. Сьогодні його дочка, Катріна Клаас-Мюльгойзер, керує групою підприємств CLAAS як голова спостережної ради, підсумовується у повідомленні.

Гельмут Клаас із дочкою Катріною Клаас-Мюльгойзер, нинішньою головою спостережної ради

Виконано за допомогою Disqus