ЄC додатково виділив фермерам €500 млн

20 липня 2016 48 0
Єврокомісія виділить фермерам додаткові кошти
meest-online.comЄврокомісія виділить фермерам додаткові кошти

Європейська комісія (ЄК) оголосила про додатковий пакет надзвичайних заходів з використанням усіх засобів, доступних у рамках Спільної сільськогосподарської політики ЄС, для підтримки фермерів Євросоюзу, йдеться у комюніке ЄК, пише «Інтерфакс-Україна».

Йдеться про захист АПК, особливо ринку молока та молочної продукції. Загалом на ці заходи буде витрачено близько €500 млн. Зокрема на ініціативи щодо зниження перевиробництва молока пропонується направити €150 млн. Ще €350 млн виділяються додатково на рівні держав-членів ЄС, які зможуть вибрати конкретні заходи із запропонованого Єврокомісією списку.

При цьому країни Євросоюзу зможуть надати підтримку сільському господарству з власного бюджету у тому ж розмірі за виконання низки умов, що потенційно подвоює обсяг програми.

За словами члена Єврокомісії з питань сільського господарства Філа Хогана, новий пакет допомоги є комплексним, він може суттєво позитивно вплинути на європейські ринки сільськогосподарської продукції.

У документі уточнюється, що заходи, викладені Ф. Хоганом міністрам сільського господарства Євросоюзу, доповнюють пакет допомоги у €500 млн від вересня 2015 р. та інші раніше оголошені програми.

Виконано за допомогою Disqus