В Україну йде небезпечна вірусна хвороба ВРХ

8 серпня 2016 114 0
Над Україною нависла загроза маштабного поширення вірусу нодулярного дерматиту ВРХ
vidomosti-ua.comНад Україною нависла загроза маштабного поширення вірусу нодулярного дерматиту ВРХ

Разом з африканською чумою свиней (АЧС) над Україною нависла загроза маштабного поширення вірусу нодулярного дерматиту ВРХ, повідомив на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook заступник голови Аграрної партії України (АПУ) Денис Марчук.

«Вірусна хвороба може спричинити до чисельного зниження продуктивного поголів’я ВРХ. Хвороба просувається зі швидкістю 70-100 км на добу. Останні випадки були зафіксовані у сусідній до нас Румунії», — зазначив він.

За його словами, прогнозовано, що у найближчий час вірус досягне України. Відповідним службам негайно потрібно вирішити питання завезення профілактичних вакцин в Україну, у тому числі не зареєстрованих в Україні та розпочати швидке інформування учасників галузі молочного скотарства щодо небезпеки.

«На скільки мені відомо Всеукраїнська аграрна рада звернулась з листами до Президента Петра Порошенка, голови РНБО Олександра Турчинова та прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана з проханням негайно почати боротьбу з цим шкідливим вірусом!», — підсумував він.

Виконано за допомогою Disqus