Аграрії Запоріжжя почали підготовку до посіву озимих

31 серпня 2016 29 0
Аграрії у важких погодних умовах провели підготовку ґрунту для посіву озимих зернових
en.wikipedia.orgАграрії у важких погодних умовах провели підготовку ґрунту для посіву озимих зернових

Аграрії у важких погодних умовах провели підготовку ґрунту для посіву озимих зернових культур під урожай 2017 р. на площі 538,6 тис. га або 89% до прогнозу, пише прес-служба Запорізької облдержадміністрації.

Під майбутній урожай підприємствами області планується посіяти озимі колосові на площі 635 тис. га та 29,3 тис. га озимого ріпаку.

«У сільгосппідприємствах області наразі скошено та обмолочено 816,4 тис. га зернових та зернобобових культур, або 93% до завдання, намолочено 2489 тис. т зерна при урожайності 30,5 ц/га», — сказано у повідомленні.

Триває збирання пізніх зернових культур, зокрема обмолочено 828 га гречки або 80% від плану, 11,6 тис. га проса, що становить 63% від збиральної площі. Середня врожайність гречки на сьогодні становить 8,9 ц/га проса – 18,1 ц/га.

«Крім зернових культур аграрії почали збирання соняшнику. На сьогодні зібрано на площі 9,1 тис. га та намолочено 15 тис. т при урожайності 16,5 ц/га», — йдеться у повідомленні.

За словами фахівців, тривала дія високих температур повітря та ґрунту, наявність суховійних явищ призвели до вкрай несприятливих умов для завершення вегетації пізніх сільгоспкультур. Внаслідок таких умов на посівах соняшника у денні часи спостерігалось в’янення рослин, на окремих спостережних ділянках було відмічено засихання листя; на окремих ділянках з посівами люцерни також зареєстровано передчасне пожовтіння листя. У плодових культур спостерігалося слабке формування плодів.

Виконано за допомогою Disqus