Аграрний фонд профінансував аграріїв на 1,5 млрд грн

31 серпня 2016 20 0
Вклад Аграрного фонду у фінансування агровиробників склав 1,5 млрд грн
kurkul.comВклад Аграрного фонду у фінансування агровиробників склав 1,5 млрд грн

Протягом 2016 МР загальний вклад ПАТ «Аграрний фонд» у фінансування агровиробників склав 1,5 млрд грн, заявив голова правління ПАТ «Аграрний фонд» Андрій Радченко виданню «Апостроф», пише прес-служба Аграрного фонду.

Голова правління зазначив, що на сьогодні ПАТ «Аграрний фонд» — одна з небагатьох державних установ, яка дійсно підтримує сільгосптоваровиробників.

«В умовах нестабільності, зокрема і військової, великі приватні гравці не ризикують давати гроші аграріям з перспективою поставки зерна з люфтом до півроку», — зазначив Андрій Радченко.

За словами голови правління, на сьогодні оформлення документів між ПАТ «Аграрний фонд» та агровиробником відбувається надзвичайно швидко — протягом 7-10 днів. На момент укладання контракту аграрій отримує 65% коштів від прогнозованої вартості пшениці майбутнього врожаю, що надзвичайно зручно для виробника.

Керівник товариства додав, що внутрішня потреба України в продовольчій пшениці складає близько 5,3 млн т, з них ПАТ «Аграрний фонд» закуповує близько 20%, забезпечуючи таким чином продовольчу безпеку країни.

«Це наша якірна програма, оскільки цей мільйон тонн є якраз тим ресурсом, завдячуючи якому можна гарантувати стабільність на продовольчому ринку», — додав керівник.

Виконано за допомогою Disqus