Мільярди фермерів можуть піти не за призначенням

2 вересня 2016 110 0
Чи отримають фермери обіцяну державну підтримку?
vse.mediaЧи отримають фермери обіцяну державну підтримку?

Ще ніколи за роки незалежності українські фермери не були такими багатими, як зараз. Правда, поки що на словах, заявив на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook оглядач з аграрних питань у газеті «Дзеркало тижня. Україна» Володимир Чопенко.

«Спершу міністр Тарас Кутовий обіцяв обдарувати їм 5 млрд грн, а прем'єр Володимир Гройсман виявився щедрішим і замахнувся на 5,5 млрд. Настільки я розумію, більше може дати тільки суд…», — зазначив він.

Можливо, за його словами, настане час і для цієї інстанції, бо сума чималенька засвітилася (хоча і не в остаточному варіанті бюджету-2017), а от механізму/інструментарію, як вона розподілятиметься, немає. Як і реєстру (електронного) усіх фермерських господарств, які претендуватимуть на державну фінансову допомогу.

«Власне, а на що, на які програми уряд жертвує таку суму? Ні він, ні Мінагропрод не знають, які напрямки в АПК пріоритетні», — сказав він.

Також додав, що не відбиті вони у Державній цільовій програмі розвитку аграрного сектору економіки на період до 2020 року. Самої програми немає! А дія попередньої закінчилася торік.

«А щодо 5,5 млрд грн, то заздрю чиновникам, у яких душа нарозхрист і котрі не дочитують чинне законодавство навіть до середини. Україна у рамках СОТ взяла на себе зобов'язання обмежити прямі дотації 3 млрд грн. То як і між ким ділитимете оті 5,5 млрд?! У якого «коня» овес пхатимете?..», — підсумував Володимир Чопенко.

Виконано за допомогою Disqus