Франція. Молочні фермери припинили страйк

4 вересня 2016 38 0
Французькі виробники молока припинили страйк
agrodovidka.infoФранцузькі виробники молока припинили страйк

Акції протесту фермерів проти Lactalis, що почалися у понеділок, скасовані, повідомляє Мilkua.

«Ми змогли досягти угоди з Lactalis. До кінця року закупівельна ціна на молоко складе у середньому €290/т», — заявив віце-президент Асоціації виробників регіону Нормандія-Центр Себастьян Аман (Sébastien Amand), який був присутній на переговорах з представниками концерну.

Закупівельна ціна Lactalis у липні становила €256,9 і це була одна з найнижчих цін на ринку. Згідно з новою угодою Lactalis з виробниками, у серпні ціна молока складе €280/т і буде рости на €5 щомісяця, щоб до грудня досягти €300/т. Таким чином у 2016 р. середньорічна закупівельна ціна складе €275.

Після підписання угоди з Lactalis головна профспілка працівників сільського господарства FNSEA закликала своїх прихильників припинити акції протесту біля заводів Lactalis.

Прем'єр-міністр Франції Манюель Вальс вітав компроміс між Lactalis і фермерами. За його словами, це «позитивний вихід з кризи у молочному секторі».

З Lactalis співпрацює 20% всіх фермерських господарств у Франції. Переговори між профспілками і концерном тривали більше тижня, але спочатку їх учасникам не вдавалося домовитися. Lactalis пропонував підвищити ціну на €15 євро (до €271/т), починаючи з вересня, тоді як фермери вважали справедливою ціну у €300−320/т.

Напередодні через провал чергового етапу переговорів фермери оголосили про проведення акцій протесту біля 15 заводів Lactalis, а також у супермаркетах на півночі і сході країни.

У вівторок, після того як представники фермерів і Lactalis дійшли згоди, страйк було скасовано. При цьому генеральний секретар FNSEA Домінік Барро заявив AFP, що має намір зустрітися з гендиректором Lactalis для того, щоб «обговорити з ним майбутнє».

Виконано за допомогою Disqus