На Запоріжжі просять створити державне зерносховище для фермерів

8 вересня 2016 109 0
На Запоріжжі попросили створити державне зерносховище для дрібних фермерів
kurkul.comНа Запоріжжі попросили створити державне зерносховище для дрібних фермерів

Посприяти у створенні державних зерносховищ для дрібних фермерів — неплатників ПДВ — попросив на прийомі голови Запорізької облдержадміністрації Костянтина Бриля місцевий житель Геннадій Єремейчук, пише прес-служба Запорізької облдержадміністрації.

За словами голови облдержадміністрації, найближчим часом будівництво державного елеватору в області не планується. Проте є державне підприємство «Хлібна база №74», яке належить Держрезерву України і розташоване у місті Молочанськ Токмацького району. Це підприємство має можливість зберігати майже 150 тис. т зерна.

«Спільними зусиллями облдержадміністрації та компанії «Нібулон» було підготовлено звернення та проект постанови Кабміну, який передбачає надання інвесторові у позичку потужності підприємства строком на 25 років. Цей елеватор розташований у центрі нашого регіону, тож він буде зручним для сільгоспвиробників прилеглих районів області. До того ж, аграрії всієї України називають ціну на зерно у «Нібулоні» більш вигідною, ніж у інших зернотрейдерів», — наголосив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

Виконано за допомогою Disqus