Якісне фермерське молоко подорожчає

4 жовтня 2016 83 0
Сире молоко за два тижні подорожчало на 12%
biz.nv.uaСире молоко за два тижні подорожчало на 12%

На початку жовтня якісне фермерське молоко в Україні буде оцінюватися у середньому у 7-7,50 грн/кг, повідомляє «Інфагро».

Ціни на сировину в Україні зростають так же активно, як і на біржові молочні товари. А за останні два тижні сировина встигла подорожчати на 10-12%.

До кінця вересня верхній рівень вартості молока сільськогосподарських підприємств досяг 7,50 грн/кг. За такою ціною вигідно купувати молоко для виробництва масла у парі з сирним продуктом. Саме виробники цього типу продукції зараз проявляють найбільшу активність на сировинному ринку.

Але до сих пір (у другій половині вересня) на ринку є і ціни у межах 6 грн/кг, правда така ситуація незабаром залишиться тільки у пам'яті.

Зростання вартості сировини від населення не таке активне у натуральному виразі як по фермам. В основному у країні таке молоко у кінці місяця коштувала ще 3,20-3,50 грн/кг. Тільки у західних регіонах піднята ціна до 4 грн і вище. Ціни для населення також зміцняться у жовтні.

Єдиний товар, який поки є на споті — знежирене молоко. Правда попит на нього істотно виріс за останні тижні. Купувати його на вторинному ринку і сушити вже не вигідно, а ось виробники сирного продукту купують обрат активно. На сьогодні ціни на товар вже досягли 5 грн/кг.

Виконано за допомогою Disqus