Зернозбиральну техніку повернуть із непідконтрольних територій

21 липня 2015 35 0
Олексій Павленко, міністр аграрної політики та продовольства України
Kurkul.com.Олексій Павленко, міністр аграрної політики та продовольства України

Міністерство аграрної політики та продовольства України звернулося до Адміністрації Державної прикордонної служби України, Служби безпеки України та Міністерства внутрішніх справ України з проханням заборонити ввезення української сільськогосподарської техніки на тимчасово не підконтрольні території, пише прес-служба Міністерства аграрної політики та продовольства України.

Як зазначається у повідомленні, міністр аграрної політики та продовольства України Олексій Павленко доручив керівникам департаментів підготувати та передати цим органам перелік захопленої техніки.

«В анексованому Криму й в окупованих регіонах Донеччини та Луганщини залишилась серйозна кількість української техніки. Я не виключаю спроб збирання нею врожаю на території України. Якщо ця техніка з’явиться на нашій території, вона має бути негайно арештована та повернута державі. Позиція принципова, отже прошу скоординувати цю роботу зі всіма відповідальними структурами», — підкреслив Олексій Павленко.

Спільно з управліннями Державної автомобільної інспекції Міністерства внутрішніх справ України має бути відпрацьоване питання безперешкодного переміщення на території України збиральної техніки та вантажів сільгосппродукції. Разом з Міністерством інфраструктури України ініційована робота з організації місць для відстою транспортних засобів на автодорогах до портів та елеваторів.

«Наприклад, в Миколаївський області черги досягають 400 вантажівок. З Мінінфраструктури ми домовилися розробити спільний наказ щодо організації таких «кишень» по дорозі до порту «Південний», елеваторів, тощо. Зі свого боку маємо активізувати цю роботу», — додав міністр.

Виконано за допомогою Disqus