В Україні бракує професійних ветеринарів та зоотехніків — думка

21 липня 2015 67 0
В Україні бракує професійних ветеринарів та зоотехніків — думка
Еdunews.ruВ Україні бракує професійних ветеринарів та зоотехніків — думка

В Україні відсутні професійні ветеринари та зоотехніки. Про це в ексклюзивному інтерв'ю агропорталу Kurkul.com розповів голова фермерського господарства «Меринос Захід» Дмитро Огньов.

Фермер часто запрошує на практику та стажування студентів з аграрних вишів з надією, що хтось із них залишиться працювати на фермі. Проте більшість студентів навіть не планує займатися тваринництвом в майбутньому. Тому фермеру доводиться звертатися до фахівців з Австрії та Німеччини для консультацій. Дмитро пояснює, що навчити можна будь-кого, якщо у людини є бажання працювати у цій сфері. У приклад приводить свого ліпшого друга, Олексія Шувалова. Він працює у господарстві управляючим, освіти зоотехніка чи ветеринара не має, проте за 4 роки дізнався про овець більше, ніж вчені зоотехніки.

Матеріал по темі: «Дмитро Огньов: Ми повинні ставити за мету нагодувати свою націю здоровою їжею»

«З фахівцями у нас просто катастрофа. Є кадри, підготовлені за радянськими програмами, але для нинішніх умов вони не годяться. Молоді фахівці приходять на практику, але їх доводиться навчати з нуля. Ми залучаємо молодь з сіл, даємо можливість попрацювати і дивимося на них. Більш активних залишаємо, навчаємо», – говорить фермер.

Виконано за допомогою Disqus