На Тернопільщині відкриють другу чергу потужного фруктосховища

15 листопада 2016 130 0
На потужностях ФГ «Гадз» тестують другу чергу холодильного комплексу для зберігання фруктів
zz.te.uaНа потужностях ФГ «Гадз» тестують другу чергу холодильного комплексу для зберігання фруктів

На потужностях фермерського господарства «Гадз», що у с. Трибухівці, поблизу Бучача (Тернопільська область), відбувається тестування другої черги холодильного комплексу для зберігання фруктів.

Про це повідомив керівник підприємства, депутат Тернопільської обласної ради Петро Гадз, пише zz.te.ua.

«На сьогодні відбуваються тестування та випробовування другої черги холодильного комплексу. Це найсучасніше обладнання провідних виробників світу. Після повного запуску, у цій частині сховища можна буде зберігати 7 тис. т високоякісних фруктів вирощених у наших садах», — зазначив він.

Ще минулого року відбувся запуск першої черги фруктосховища на 3,5 тис. т. Тобто, на сьогодні загальна потужність комплексу складає 10,5 тис. т.

Читати по темі: На Тернопільщіні відкрили потужний переробний комплекс

«Для будівництва комплексу ми досягли домовленостей із залучення інвестицій з двома фінансовими усановами – «Кредобанк» – «Райфайзенбанк». На сьогодні загальна сума інвестиції сягає 130 млн грн. Окрім холодильних приміщень, ми будуємо та вводимо в експлуатацію переробні лінії», — повідомив він.

Фермерське господарство «Гадз» – це насамперед майже 800 га фруктових садів, більше тисячі робочих місць та надходження у державний та місцеві бюджети.

Виконано за допомогою Disqus