КМУ схвалив законопроект про приватизацію ДП Укрспирт

16 листопада 2016 104 0
Проект закону про продаж спиртзаводу одобрив КМУ
economics.unian.netПроект закону про продаж спиртзаводу одобрив КМУ

Кабінет Міністрів України підтримав проект закону «Про демонополізацію та впровадження ринкових засад функціонування спиртової галузі» розроблений Мінагропродом у тісній співпраці із ФДМ та Мінекономіки, повідомляє Аgropolit.com.

Ініціатор законопроекту – Міністерство аграрної політики та продовольства України (Мінагропрод). Документом пропонується виставити на конкурс усі спиртові заводи разом із ліцензіями на виробництво спирту.

Законопроектом регламентується процедура роздержавлення держпідприємств спиртової галузі та запроваджується поетапна лібералізація ринку спирту в Україні.

«Питання реформування галузі назріло вже давно і напівмірами ситуацію, на жаль, не виправити. Державі за увесь період Незалежності зробити крок, який ми сьогодні хочемо зробити ще не вдавалося, тому якщо ми сьогодні це рішення приймемо то воно буде дійсно історичним», — зазначив міністр аграрної політики та продовольства України Тарас Кутовий, презентуючи законопроект на засіданні КМУ.

За його словами, на сьогоднішній день із 78 спиртзаводів, що перебувають у відомстві Мінагропроду працюють лише 15 (включно із виробниками біоетанолу і технічного спирту).

«За нашими оцінками доля тіньового обороту харчового спирту виросла з 10% в 2007 р. до 45% від загального споживання в 2015 р. Лише за минулий рік оціночні втрати бюджету він не сплати акцизу і ПДВ із тіньового спирту сягнули 6 млрд грн», — повідомив міністр.

Виконано за допомогою Disqus