В ЄС прогнозують різке зростання виробництва цукру

18 листопада 2016 46 0
В більшості країн ЄС збір цукрових буряків майже завершився
glavny.tvВ більшості країн ЄС збір цукрових буряків майже завершився

Німецька товарна аналітична компанія F.O. Licht прогнозує виробництво рафінованого цукру в ЄС в цьому сезоні 2016-17 р.р. на рівні 15,3 млн т, в порівнянні з 13,8 млн т в минулому році. Про це пише «Укрцукор».

«Перспективи врожаю та виробництва в цілому задовільні, але сильно варіюються в різних країнах, частково через те, що існують різні тенденції в посівах. Деякі країни, такі як Великобританія та Іспанія скоротили посіви цукрових буряків, в той час як посівні площі значно зросли в Польщі, Нідерландах та Швеції, а також в меншій мірі в провідних виробників — Франції та Німеччини», — повідомив Стефан Ахленброк, аналітик FO Licht.

У Франції більше 70% врожаю буряків вже зібрано та робота, як очікується, закінчиться в кінці місяця, сказав Ален Жанру, голова групи виробників цукрових буряків CGB. За оцінками CGB, в цьому році врожайність цукрових буряків складе близько 86 т/га, в порівнянні з попередньою оцінкою в 85 т/га до збирання врожаю.

Виробництво рафінованого цукру в Німеччині досягне 3,83 млн т — на 30% більше, ніж в попередньому сезоні. Цьому допомогло збільшення посівів, повідомила асоціація німецької цукрової промисловості WVZ. За словами головний виконавчий директор WVZ Гюнтер Тіссена, у Німеччині вже зібрано від 40 до 60% цукрових буряків, в залежності від регіону.

У Великобританії виробництво цукру у цьому році знизиться через зменшення посівів.

«На сьогодні зібрано 40% врожаю, а вміст цукру продовжує рости з початку кампанії», — прокементував Колм МакКей, директор сільського господарства British Sugar.

У Польщі очікується хороший врожай і різке зростання виробництва рафінованого цукру, повідомив Рафал Страчота, заступник директора польської асоціації буряководів KZPBC. Виробництво рафінованого цукру в Польщі має зрости до близько 2 млн т, в порівнянні з 1,46 млн т в минулому році, підсумовується у повідомленні.

Виконано за допомогою Disqus