На Полтавщині відкрили дві сімейні ферми

29 листопада 2016 126 0
Ферми європейського зразка відкрили на Полтавщині
apk.adm-pl.gov.uaФерми європейського зразка відкрили на Полтавщині

На Полтавщині відбулося урочисте відкриття двох сімейних ферм європейського зразка, створених у рамках проекту USAID «Партнерство заради інновацій: «Розвиток сімейних ферм, об’єднаних в сільськогосподарські обслуговуючі кооперативи».

Про це повідомила прес-служба департаменту агропромислового розвитку Полтавської облдержадміністрації.

24 листопада у с. Денисівка Оржицького району відкрита сімейна ферма родини Сергієнко/Шаповаленко та 25 листопада в с. Сухорабівка Решетилівського району відкрита сімейна ферма родини Жванко.

«Сімейні ферми, що відкрилися, створені на базі домогосподарств членів сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів (СОК) «Молочний Світанок». Планується, що створені на базі СОК сімейні ферми, кожна з яких розрахована на 20 голів ВРХ зі встановленими танкерами охолоджувачами, забезпечать стабільне виробництво і постачання молока першого ґатунку через СОК «Молочний Світанок», — йдеться у повідомленні.

Також додається, що завдяки покращенню умов утримання тварин, а саме: автоматичній системі поїння корів, якісним системам вентиляції повітря та освітлення, автоматизованому доїнню, а також застосуванню гумових килимків для комфорту тварин, продуктивність поголів’я ферм зросте як мінімум на 15-25%.

Ці покращення нададуть змогу родині, навіть утримуючи більшу кількість корів, зменшити загальні витрати часу на роботу у господарстві, а також значно покращити умови праці дорослих членів родини, особливо жінок. Завдяки збільшенню об’ємів заготівлі молока та підвищенню його якості, родини зможуть суттєво підвищити власні доходи.

«Сімейні ферми родин Сергієнко/Шаповаленко та Жванко отримали в рамках Проекту декілька високопродуктивних нетелей й за умовами договору передадуть перший приплід жіночої статі іншій сімейній фермі, що є членом кооперативу», — сказано у повідомленні.

Родини Сергієнко/Шаповаленко також стали учасниками обласної Програми розвитку та підтримки аграрного комплексу Полтавщини за пріоритетними напрямками на період до 2020 р. і отримають компенсацію за придбану доїльну установку та кормоподрібнювач.

«У створення сімейних ферм родин Сергієнко/Шаповаленко та Жванко було інвестовано більше 900,0 тис. грн. У рамках цього проекту на Полтавщині, до червня 2017 р., буде завершено будівництво як мінімум 5 сімейних ферм», — підсумовується у повідомленні.

Виконано за допомогою Disqus