Держпродспоживслужба покращить якість моніторингу щодо забезпечення с/г виробників ЗЗР

13 травня 2017 340 0
Володимир Лапа, голова Держпродспоживслужби
Kurkul.comВолодимир Лапа, голова Держпродспоживслужби

Держпродспоживслужба посилить якість моніторингу з питань забезпечення сільгоспвиробників засобами захисту рослин відповідно до фітосанітарного стану та координацію роботи з місцевими адміністраціями. Таке рішення було прийняте Держпродспоживслужбою під час колегіі щодо підбиття підсумків роботи за перший квартал та планування роботи на другий квартал 2017 р. повідомляє прес-служба Мінагрополітики.

Також під час заходу було вирішено провести активну інформаційно-роз’яснювальної роботи з операторами ринку стосовно провадження системи HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Point) на потужностях, які провадять діяльність з харчовими продуктами.

«HACCP буде започатковано з вересня на усіх великих підприємствах, які займаються харчовими продуктами. Через рік вона стане обов’язковою для інших великих підприємств харчової промисловості потужностей, а у 2019 р. ― це стосуватиметься і дрібних підприємств. Це амбітне завдання для України, тому всі учасники процесу повинні бути готові до цього», ― зазначив голова Держпродспоживслужби Володимир Лапа.

Окрім того, важливим питанням засідання стало обговорення епізоотичного благополуччя країни, належного виконання протиепізоотичних заходів у 2017 році, особливо в частині профілактики, ліквідації та недопущення поширення збудника АЧС.

У ході засідання було вирішено посилити заходи з контролю за утилізацією побічних продуктів тваринного походження не призначених для споживання людиною, виконання планів моніторингів залишків ветеринарних препаратів та забруднювачів у живих тваринах і необроблених харчових продуктах тваринного походження.

За результатами колегії роботу Держпродспоживслужби за перший квартал визнано задовільною.

Виконано за допомогою Disqus