Спроба зібрати чужий урожай на Житомирщині закінчилась невдало

10 серпня 2017 653 0
Комбайн на полі підприємства «Аделаїда»
AgroTV UkraineКомбайн на полі підприємства «Аделаїда»

На початку серпня невідомі люди спортивної зовнішності, захопили поле підприємства «Аделаїда» та намагалися зібрати їх врожай. Зупинити роботу чужої техніки вдалось рушницею та викликом поліції.

З’ясувалося, врожай господарства намагались зібрати підприємство «Нива 2012 Агро», що орендує земельну ділянку на полі, як сказав керівник цього підприємства Андрій Індюк, повідомляє AgroTV Ukraine.

Читайте за темою: Рейдери знову напали на агропідприємство в Житомирській області

Однак твердження голови «Нива 2012 Агро» не збігаються з показниками публічної карти Держгеокадастру — цього підприємства в переліку орендарів немає.

Керівник «Нива 2012 Агро» стверджує, що їхня ділянка була в суборенді. Але підприємство не повідомило «Аделаїду» про це до посівної. Також не були проведені геодезичні роботи для визначення меж спірної ділянки.

Тож Андрій Індюк стверджує, що це їхній урожай і вони його сіяли. Проте, за словами представника підприємства «Аделаїда», їх документальна база по добривам та покази системи GPS встановлені на тракторах, указують протилежне.

Проти підприємства «Нива 2012 Агро» відкрите кримінальне провадження. Зерно, що зібрали, передали в господарство «Аделаїда» до вироку суду.

Виконано за допомогою Disqus