Аграрний ринок України відкривається для ІТ технологій

15 жовтня 2017 603 0
Аграрний ринок України відкривається для ІТ технологій
pixabay.comАграрний ринок України відкривається для ІТ технологій

В українських аграріїв поступово формується розуміння переваг використання IT продуктів у своєму бізнесі. Ринок стає більшим і відкривається для нових рішень та розширення функціоналу вже існуючих. Розробники в свою чергу поступово розвивають свої продукти та будують більш цілісну для споживача екосистему. Про це повідомляє biz.nv.ua.

Вже кілька міжнародниінх корпорацій прийняли рішення завезти в Україну свої інноваційні бізнеси та R&D департаменти. На наш ринок нових проектів почали звертати увагу серйозні венчурні інвестори — Syngenta Ventures, Google Ventures, фонди з Польщі, Великобританії та Франції.

В Україні планують побудувати централізовану систему метеостанцій для сільського господарства та розширення існуючих мереж GNSS RTK (система для отримання координат і висот місцевості) для підвищення точності GPS-навігації техніки та чіткої роботи систем автопілотування.

Крім того, наступного року вийдуть на стадії промислового випробування багато українських проектів з виробництва сенсорів. А це означає підвищення доступності даних технологій для аграріїв і появу внутрішньої конкуренції.

 

Виконано за допомогою Disqus