Доходи американських фермерів упадуть на 36%

26 серпня 2015 55 0
Доходи американських фермерів упадуть на 36%
Тsn.uaДоходи американських фермерів упадуть на 36%

Доходи американських фермерів цьогоріч упадуть до найнижчого рівня, за останні дев'ять років, через зниження цін на зерно, молоко і свинину, прогнозує Міністерство сільського господарства Сполучених Штатів Америки, пише «Зерно он-Лайн».

Загальний чистий дохід оцінюється в $58,3 млрд, що на 36% менше, ніж у 2014 р. Прогноз доходу, опублікований в лютому, був набагато вище — $73,6 млрд. Зниження доходів відбувається другий рік поспіль, після рекорду у 2013 р. — $ 123,7 млрд.

Хороші перспективи врожаю кукурудзи та сої, основних сільгоспкультур у США стали причиною ослаблення цін на ці культури. 25 серпня вартість грудневого контракту на кукурудзу на Чиказькій товарній біржі (CBOT) дорівнювала $3,79/бушель, листопадового контракту на сою — $8,81/бушель. За оцінками Університету штату Іллінойс, щоб середння ферма могла вийти на рівень беззбитковості, ціна кукурудзи повинна перевищувати $4,1/бушель, сої — $10/бушель.

Витрати фермерів, за прогнозами МСГ США, знизяться цьогоріч лише на 0,5%, оскільки зниження вартості кормів, палива і добрив будуть майже повністю перекриті збільшенням витрат на оплату праці, витрат по кредитах і податках.

Виконано за допомогою Disqus

Матеріали за темою