Аграрний фонд утримує 20% ринку внутрішнього споживання зерна — Радченко

6 листопада 2017 79 0
Колоски
Kurkul.comКолоски

ПАТ «Аграрний фонд» планує закупити 1 млн т зерна врожаю 2018 р. Про це голова правління Товариства Андрій Радченко розповів в інтерв'ю виданню «Деньги.ua», повідомляє прес-служба ПАТ «Аграрний фонд».

Читати по темі:Аграрний фонд стримуватиме ціни на мінеральні добрива

«Традиційно, внутрішній ринок споживання продовольчого зерна — близько 5 млн т. Ми, відповідно, утримуємо близько 20% ринку внутрішнього споживання зерна. Тому в наших планах — законтрактувати до мільйона тонн продовольчого зерна пшениці 2 та 3 класу. А також всі наші супутні культури — гречка, овес, кукурудза — те, з чого ми потім робимо крупи», — розповів Андрій Радченко.

Керівник підприємства також зазначив, що у аграріїв зростає рівень довіри до Товариства, отже, і збільшується кількість форвардних контрактів, укладених між агровиробниками та ПАТ «Аграрний фонд».

«Протягом трьох років Аграрний фонд вдало працює за форвардною програмою — багато фермерських господарств з задоволенням нею користуються. Щороку зростає кількість малих та середніх фермерських господарств серед наших клієнтів. Раніше їм здавалося, що Аграрний фонд — це «чорний ящик», и вони боялися сюди приходити, але сьогодні фермери з задоволенням співпрацюють з нами», — додав керівник підприємства.

Голова правління зазначив, що форвардні програми Аграрного фонду — це «суттєвий ресурс для збільшення виробництва зерна в Україні».

«Ми підрахували, що обсяги фінансування Аграрним фондом агровиробників шляхом форвардних програм складає близько 25-30% від загального обсягу банківського кредитування в Україні», — зазначив голова правління.

Нагадаємо, що в жовтні ПАТ «Аграрний фонд» розпочав форвардну програму закупівлі зерна врожаю 2018 р. Зокрема, планується закупити більше мільйона тонн зерна: 700 тис. т пшениці, 200 тис. т кукурудзи, 50 тис. т ячменю, 30 тис. т жита, 10 тис. т гречки, 10 тис. т вівса, 10 тис. т гороху жовтого.

За попереднім оцінками, загальна сума, на яку ПАТ «Аграрний фонд» планує профінансувати агровиробників, має скласти 3,1 млрд грн.

 

Виконано за допомогою Disqus