Законопроект про органічну продукцію відправили на доопрацювання

15 листопада 2017 97 0
Віктор Шеремета, заступник міністра аграрної політики і продовольства України
Kurkul.comВіктор Шеремета, заступник міністра аграрної політики і продовольства України

Законопроект, що встановлює основні вимоги до виробництва, обігу та маркування органічної продукції відправили на повторне перше читання депутати Верховної Ради. Про це йдеться на сайті асоціації тваринників України.

У поясненні до законопроекту зазначається, що державний контроль за виробництвом органічної продукції здійснюватиме Державна служба України з питань безпеки харчових продуктів і захисту споживачів.

«Чинне в Україні законодавство про органічне виробництво не забезпечує необхідного функціонування ринку органічної продукції та суперечить європейським нормам», — повідомив заступник міністра аграрної політики і продовольства Віктор Шеремета під час доповіді по законопроекту.

За словами голови Комітету з питань аграрної політики та земельних відносин Олександр Бакуменко, ухвалення цього законопроекту сприяє підвищенню конкурентоспроможності вітчизняної органічної продукції та розширенню зовнішніх ринків її збуту.

Акредитованим органам сертифікації будуть надані повноваження щодо сертифікації органічного виробництва, а сама сертифікація органічного виробництва здійснюватиметься на платній основі за рахунок суб'єктів господарювання. Проте видача сертифікату буде безкоштовною.

Виконано за допомогою Disqus