Стенд Evaline на виставці АгроКомплекс-2017

EVA-мати: корові комфортно, аграрію — прибутково

Служба новин 22 листопада 2017 640 0

Зацікавленість до ЕВА-матів виявляють усе більше сільгоспвиробників, особливо тих, хто хоче осучаснити свої корівники чи свинарники та вигідно використати власні кошти. На виставці АгроКомплекс-2017 ми поговорили з менеджером з розвитку компанії Evaline Олександром Кучеренко, який розповів про напрями роботи та новинки компанії.

На сільськогосподарських виставках компанія намагається завжди представити себе, адже саме на таких майданчиках можна знайти партнерів та клієнтів.

«Тут ми можемо познайомитися з клієнтами особисто, а також знайти партнерів, які виготовляють інше обладнання для свинокомплексів чи корівників та займаються його установкою. Разом ми шукаємо нові ідеї співпраці, наприклад, із виробниками годівниць ми домовилися про те, що вони допоможуть зі встановленням наших матів під своє обладнання. У середньому на кожній виставці ми знаходимо до 10 нових клієнтів. Тут можна зібрати багато «теплих» контактів», — розповідає Олександр Кучеренко.

Олександр Кучеренко

Компанія працює на українському ринку з квітня 2017 року і вже має позитивну реакцію аграріїв. Рекламу новим матам роблять самі клієнти та ті, хто вирішив протестувати ЕВА-мати на власних господарствах. Колеги діляться враженнями один з одним, і популярність покриття зі спіненого полімеру росте з геометричною прогресією.

Курс на тваринництво

Окрім спортивних карематів, дитячих килимків та іншого асортименту, одним з основних напрямів роботи компанії є саме ЕВА-мати для тваринницьких комплексів. Наразі понад 800 матів Evaline придбали в господарстві «Оболонь-Агро», яке свого часу стало першим клієнтом компанії, взявши лише два мати на тестування. Ще 600 матів уже постелили на Хмельниччині в «Аграрній компанії 2004». З’явилися ЕВА-мати й у «Лосинівка-Агро» та Агрофірмі «Хорольська». Також системно змінюють дерево на мати Evaline в компанії «Поділля».

Продукція компанії Evaline

Працюють над розширенням мережі клієнтів і дистриб’ютори та посередники компанії, які беруть мати для розповсюдження їх у більш дрібних господарствах. Зокрема, нещодавно компанія уклала договір із господарством у Івано-Франківській області, де вже стелиться перша партія матів у господарстві «Персей-Агро». Згодом там має з’явитися понад 1 тис. ЕВА-матів.

«У полімеру властивості кращі, ніж у гуми. З деревом його узагалі порівнювати не можна. ЕВА має найнижчу теплопровідність, тому корові тепло, комфортно, бактерії не розмножуються. Порівняно з гумою, ЕВА-мати достатньо легші й мають у 10 разів нижчу теплопровідність, за рахунок спіненої структури, яка ізолює приміщення і зберігає тепло», — розповідає менеджер з розвитку компанії Evaline Олександр Кучеренко.

Модель корови на ЕВА-маті від Evaline

Вже надходять замовлення не лише на покриття під стійла, а й на проходи — для того, щоб знизити травмування тварин. Спеціалісти компанії зазначають, що вже є канадські дослідження, які доводять, що таке покриття сприяє швидшому одужанню тварин і меншому показнику травмованості в корівниках.

Читати по темі: В’ячеслав Шевченко: EVA-мати замінять дерево і гуму у корівниках

А як щодо ціни?

Сьогодні в Україні є кілька компаній, які пропонують аграріям різне покриття для тваринницьких комплексів. Проте найближчий конкурент Evaline продає полімерні мати іноземного виробництва, вартість яких більша за рахунок розмитнення, ПДВ тощо. Зрозуміло, що ЕВА-мати від вітчизняного виробника Evaline обійдуться у 1,5 разу дешевше.

На стенді компанії Evaline

Один ЕВА-мат — це 2,25 кв. м. Якщо ж порівнювати ці мати з гумовими — то останні обійдуться дешевше, але й властивості ЕВА-матів відрізняються.

«Оскільки ми є вітчизняним виробником, то з легкістю даємо хорошому господарству два мати, для того, щоб вони в реальних умовах могли протестувати нашу продукцію. Є навіть господарство на Київщині, яке взяло у нас на пробу кілька матів, і хоча вони досі не зважилися придбати більше, але вже дають дуже позитивні відгуки, тож ми думаємо, що це, все-таки, наші майбутні клієнти. Вони говорять, що ті кілька ЕВА-матів вони використовують для одужання корів. Це так звана «лікарняна палата», де тварина одужує удвічі швидше», — коментує Олександр Кучеренко.

Українські аграрії нарешті навчилися не лише витрачати, а й економити гроші, переконані спеціалісти компанії. Адже вигода від придбання таких матів очевидна — вже є досліди й докази того, що такі мати сприяють збільшенню надоїв, адже корова краще відпочиває на покритті, вона чистіша, їй тепліше, і саме за рахунок цього вона дає більше молока.

Стенд компанії Evaline

«І якщо раніше аграріям доводилось міняти дерев’яний настил раз на рік-два, ми робимо гарантію п’ять років на свої мати. Тобто, людина «відбиває» вартість ЕВА-матів лише за рахунок того, що рідше змінює покриття. Аграрії почали рахувати гроші. І навіть та «стара школа», яка спочатку говорить, що ЕВА-мати для них — дорого, після кількаразової заміни свого дерева, зрештою розуміє вигоду», — додає Олександр Кучеренко.

Усі клієнти Evaline отримують п’ятирічну гарантію. Спеціалісти компанії виїжджають на тестові ділянки, дають рекомендації щодо кріплення. Що ж до термінів служби матів, у Evaline конкретних цифр не називають, адже все залежить від умов використання. Але точно знають одне: мати себе виправдають і по якості, й по ціні.

«Ми не можемо визначити точний термін служби матів. Є п’ять років гарантії — це означає, що за ці роки мати не змінять свої фізико-хімічні властивості. Звичайно, що приблизно через сім років мат почне стоптуватися, і тут ми нічого не зробимо, адже це спінений полімер, який із часом починає стискатися», — пояснює Олександр Кучеренко.

ЕВА-мати компанії Evaline

Нові горизонти

Нещодавно компанія запустила свій інтернет-магазин. Але ідея такого майданчика більше інформаційна, адже покриття для корівників неможливо оцінити лише за описом і картинкою. Такий товар потребує додаткових консультацій та виїздів, які спеціалісти компанії готові надавати. Окрім цього, через сайт аграрії можуть вийти на виробника.

«Окрім цього ми робимо спортивне покриття, дитячі килимки, і навіть два місяці тому запустили нову лінійку — листи для виготовлення автомобільних килимів, які, в принципі, можна використовувати і в сільгосптехніці — для покриття у комбайнах і тракторах, наприклад. Він легко миється шлангом з водою, не збирає пил, достатньо еластичний, на відміну від «дубового» гумового. Тобто вже на сайті можна ознайомитися із повним переліком наших товарів», — розповідає Олександр.

Олександр Кучеренко

Ще однією новинкою компанії є курс на виготовлення матів не лише для корівників, а й для свинокомплексів.  Нині такі мати вже тестують у господарстві «Світоч», де утримують понад 5 тис. голів свиней.

«Ми вже домовилися, що даємо їм мати під годівниці. Ці мати відрізнятимуться від тих, що ми робили для корівників. Вони будуть тоншими й жорсткішими, тому що свині все гризуть, і їм треба застелити підлогу таким матеріалом, який вони не зможуть прогризти. Я думаю, що ми знайдемо місце для полімерних матів у свинарстві саме завдяки таким зацікавленим компаніям, які не бояться бути першопрохідцями та беруться протестувати нашу продукцію у своїх свинокомплексах», — говорить Олександр Кучеренко.

 © Вікторія Сумченко, Kurkul.com

 

 

 

 

 

Виконано за допомогою Disqus
Матеріали за темою