Молочна галузь не отримує додаткових інвестицій

22 жовтня 2015 48 0
Молочна галузь не отримує додаткових інвестицій
Volynpost.comМолочна галузь не отримує додаткових інвестицій

Нині молочна галузь в Україні розвивається в умовах дефіциту сировини, тому додатковими інвестиціями в якість ніхто не переймається, вважає голова правління ПАТ «Дубномолоко» Олег Волошин, пише МilkUA.

«Одразу скажу, що ціни на сир не виросли більше, ніж вартість молока. Ціни на молоко впали в усьому світі, і тому всім сутужно. Звісно, виробники сировини прагнуть отримати європейську ціну, а переробники — бути впевненими у стабільній якості молока. А що таке якість молока? Це інвестиції у технологію, обладнання. Маємо замкнуте коло, розірвати яке можна лише спільними зусиллями», — сказав він.

За його словами, у більшості країн світу певний обсяг сировини переробляють самі її виробники. Це дає можливість впливати на закупівельну ціну молока і створювати додану вартість власної готової продукції. У нас на ринку промислового молока мало, і до останнього часу його виробники вважали, що завжди продають свою сировину за потрібною ціною. І прогадали.

«Економіка ринку диктує свої умови, і вони сьогодні такі: переробник не може підняти ціну на сировину, а може лише купувати її за ринковою ціною і бути надійним партнером для її виробника», — резюмував Олег Волошин.

Виконано за допомогою Disqus

Матеріали за темою