Через брак сировини українські переробники купуватимуть молоко в Польщі

29 листопада 2019 2252 0
Через брак сировини українські переробники купуватимуть молоко в Польщі
milkua.infoЧерез брак сировини українські переробники купуватимуть молоко в Польщі

Через нестачу сировинного молока в Україні, декілька вітчизняних переробних підприємств вже планують ввозити молоко-сировину із сусідньої Польщі. Про це повідомила керівник проекту Асоціації виробників молока «Гуртовий збут молока» Олена Жупінас, передає прес-служба АВМ.

Читати за темою: Найбільші світові імпортери молока ― огляд ринку

«Це не вирішить системної проблеми української галузі. Адже завезти зможуть декілька тисяч тонн, тим часом дефіцит становить понад 1 млн т. Так, у цьому році, вперше в історії України, обсяг виробництва буде меншим за 10 млн т», — зауважила експерт.

За її словами, основна причина дефіциту сировини — найбільше скорочення поголів’я дійних корів у промисловому секторі за останні 20 років — понад 30 тис. корів у промисловому секторі. 

«Однією з причин такої ситуації є старт обігу земель в «турборежимі». Після відміни 2016 ро. спецрежиму ПДВ держава так і не розробила ефективної програми підтримки тваринницької галузі, яка б дала можливість фермам розвиватися.Це все призвело до кризової ситуації в галузі», — підкреслила експерт.

За її словами, щоб спинити вирізання поголів’я ВРХ та стимулювати розвиток галузі фермерам вкрай важливо мати прозорі правила гри обігу земель та стабільну підтримку на тривалу перспективу.

Виконано за допомогою Disqus