Ціни на американську сою впали через китайський коронавірус

27 січня 2020 114 0

Ф'ючерси на сою в США падають через зменшення попиту з боку Китаю в зв'язку зі спалахом коронавіруса. Про це повідомляє Latifundist.com.

«Ф'ючерси на сою падають четверту сесію поспіль, оскільки побоювання з приводу коронавірусу було більш ніж достатньо, а дані про чисті продажі в США свідчать про зменшення попиту в Китаї на американські боби після підписання першої фази операції», — повідомили експерти.

Так, березневі ф'ючерси відкрилися на рівні $9,07 за бушель, що на $0,2 нижче за рівень закриття четверга, після чого ненадовго відскочили до $9,09 за бушель, а потім впали до мінімуму в $9,01 за бушель.

«Вся увага як і раніше була прикута до Китаю, оскільки спалах коронавірусу призвів до подальших карантинних заходів і стурбованості з приводу можливого удару, який він може нанести тваринництву та птахівництву країни, на тлі повідомлень про те, що вірус був проведений з продуктів тваринного походження в місті Ухань», — пояснили аналітики.

Згідно з повідомленням, експортні продажі в США минулого тижня, хоча і були вище, ніж на попередньому тижні, проте не продемонстрували збільшення попиту на американські соєві боби з Китаю після підписання першої торгової угоди.

За словами експертів, Єгипет і Мексика також придбали культури в розмірі 187,5 тис. т і 218,8 тис. т відповідно, в той час як обсяги в ЄС різко впали, досягнувши 69,3 тис. т в порівнянні з 299,9 тис. т на попередньому тижні.

Читайте також: Ціни на нафту продовжують знижуватись через китайський коронавірус

Виконано за допомогою Disqus