Ціна пшениці виросте до 240 доларів за тонну — фермер

9 квітня 2020 2791 0
Ціна пшениці виросте до 240 доларів за тонну — фермер
Kurkul.com

Восени ситуація із цінами на основні сільгоспкультури має стабілізуватися. А вже в жовтні 2020 р. ціна пшениці сягне близько $240/т.  Про це в коментарі Kurkul.com розповів голова Драбівської АФЗУ (Черкаська область) та засновник фермерського господарства «Драбівсад» Валерій Перепелиця.

«Такий прогноз я склав винятково із реалій сьогодення: фермери зменшили площі під зерновими культурами, а врожайність суттєво знизиться через несприятливі погодні умови», — сказав керівник господарства.

Читати за темою: Зерно, дизель і валюта — щоденні ціни

Валовий збір зерна в Україні, за словами Валерія Перепелиці, зменшиться на третину чи навіть половину в порівнянні з минулим роком. Швидше за все, така тенденція буде у всьому Причорноморському регіоні, зокрема в Росії.

«Поки неясно, скільки збере Європа. Також треба слідкувати за нашим основним конкурентом у виробництві пшениці — Америкою», — припустив фермер.

Нагадаємо, зацікавленість до закупівель продовольчої пшениці в портах залишається досить високою, що сприяє підвищенню, як валютних, так і гривневих цін на умовах поставки СРТ-порт. Валютні ціни попиту на зернову зросли на $4-6/т й озвучуються в діапазоні $197-203/ т (глибоководні порти).

 

Онлайн-асистент фермера сайт Kurkul.com продовжує досліджувати український аграрний ринок та ділитись результатами з вами. Настав час підвести підсумки та поглянути, як змінились фермери в Україні за останні роки.

Якщо вам цікаво, скільки земель обробляють фермери в Україні, якими напрямками вони займаються і в яких регіонах працюють, скільки з них займаються тваринництвом, переходьте за посиланням та заповнюйте анкету.

Виконано за допомогою Disqus