Аналіз котирувань зернових — аналітика від G.R. Agro

11 квітня 2020 282 0
Аналіз котирувань зернових — аналітика від G.R. Agro
Kurkul.com

Згідно з аналітикою G.R.Agro, ціни на продовольчу пшеницю з вівторка, 7 квітня, суттєвих змін не зазнали. Баланс цін зберігається здебільшого за рахунок високого попиту на пшеницю продовольчої якості на зовнішньому та внутрішньому ринках.

Зазначено, що валютні ціни попиту на базисі поставки СРТ-порт знаходяться в раніше озвучених межах 195–203 USD/тонну. Водночас, окремі компанії повідомляли про зростання цін у середньому на 2 USD/тонну, при цьому всі зміни відбувалися у межах озвученого діапазону. Максимальні відмітки гривневих цін попиту на базисі поставки СРТ-порт знизилися з вівторка, 7 квітня, в середньому на 100–150 грн/тонну і на сьогодні у більшості випадків не перевищують 6400 грн/тонну.     

За прогнозами, обмежена кількість пропозицій зернових на тлі стабільного попиту на продовольчу пшеницю буде підтримувати ціни у порівняно стабільному стані.

Повідомляється, що на ринку фуражного ячменю спостерігалося зниження цін попиту переробними підприємствами, які мали певні запаси зернових і не вважали за доцільне підвищувати ціни попиту. З вівторка, 7 квітня, зниження цін відбулося у середньому на 50–70 грн/тонну СРТ-підприємство. Так, ціни попиту переробних підприємств у більшості випадків не перевищували 4700–4850 грн/тонну залежно від регіону.

У портах спостерігалося незначне коригування цін у бік зниження в середньому на 50 грн/тонну. Діапазон цін знаходиться в межах 4900–5000 грн/тонну. Валютні ціни, як і раніше, не перевищують 159 USD/тонну. Зазначено, що невисокий попит на зернові впливатиме на формування цін попиту.

На ринку фуражної пшениці спостерігалося зниження цін, що було обумовлено деяким зниженням попиту на неї. Валютні ціни попиту в портах, на базисі поставки СРТ-порт зазнали невеликих змін: 1–2 USD/тонну і становлять 190–197 USD/тонну.

Максимальні гривневі ціни знизилися у середньому на 80 грн/тонну і найчастіше не перевищують 6250 грн/тонну СРТ-порт.

Аналітики прогнозують, що подальше зниження валютних цін у портах відповідно впливатиме на формування рівнів гривневих цін на базисі СРТ-порт, крім того, ситуація на ринку національної валюти визначатиме темпи зниження цін.

Читайте також: Попит на пшеницю та ріст валютних цін на кукурудзу — аналітика від G.R. Agro

Виконано за допомогою Disqus