Експерт розповів як сівозміна впливає на урожайність ріпаку

22 квітня 2020 447 0
Експерт розповів як сівозміна впливає на урожайність ріпаку
Kurkul.com

Як і для будь-якої іншої культури, для ріпаку важливе дотримання сівозміни. Про дотримання правильної сівозміни, а також про її вплив на врожайність ріпаку розповів експерт компанії NU Agrar Антон Штадлер у третьому випуску відеоблогу «РАПСОДІЯ» від «КВС-УКРАЇНА» на Kurkul.com.

За його словами, у сівозміні з ріпаком важливо звертати увагу на її ротації, тобто перерви у вирощуванні ріпаку повинні складати мінімум три, а краще чотири роки.

«Як показує досвід, при коротких перервах ми стикаємося із великими проблемами, пов’язаними зі збудниками хвороб, які перебувають у ґрунті. Як наприклад вертицильоз та склеротиніоз. У таких вузькоротаційних сівозмінах вони зумовлюють ще більше проблем, тому з точки зору гігієни поля є доцільним, а для отримання стабільної врожайності є важливим, мати якомога ширшу сівозміну, у якій вирощується ріпак», — сказав Антон Штадлер.

Він також зауважив, що подальшими позитивними ефектами широкоротаційної сівозміни, із різноманітними культурами, є її позитивний вплив на родючість грунту та баланс гумосу.

Читайте також: В Україні прогнозують скорочення врожаю ріпаку

Виконано за допомогою Disqus