Багато компаній не зможуть перейти на прямі продажі — експерт

20 серпня 2020 123 0
Багато компаній не зможуть перейти на прямі продажі — експерт
Kurkul.com

Такі компанії, як «КВС-УКРАЇНА», MAS Seeds, «Євраліс Семенс», «Лімагрейн Україна» не перейдуть на прямі продажі. Таку позицію висловила представниця компанії-дистриб'ютора, яка працює на цьому ринку більше 15 років у матеріалі «Сповідь дистриб'ютора: Виробники насіння і хімії перетворилися в конкурентів дистриб'юторам» на Latifundist.com.

 «Ці компанії не впораються з такою моделлю, у них і так невеликі команди. Плюс вони не вміють адмініструвати ризики. І BASF навряд чи перейде. У них теж відносно невелика команда, один склад. А потрібно багато складів, організувати логістику», — зазначила представниця.

Також вона зауважила, що їм простіше розділити ринок, як це зробила компанія Yara: вона продає чотирьом компаніям, де кожна закріплена за своїм регіоном.

Читати за темою: Агровиробник зазнає втрат при зникненні дистрибуції — думка

Нагадаємо, що ніде в світі не переходять на прямі продажі в масовому розумінні. Наприклад, в Канаді, в США кожен дистриб'ютор закріплений за якимось штатом. В Європі аналогічно.

Також експертка спрогнозувала, що наступною піде в прямі продажі Syngenta. За її словами, в компанії про це вже говорять, але тільки по насінню, по ЗЗР навряд чи впораються  самі.

Раніше повідомлялося: У «падіннях» на ринку дистрибуції винні як виробники, так і самі дистриб’ютори — думка


Дивіться також:

Виконано за допомогою Disqus