До банкрутства великих дистриб’юторів можуть призводити їх неправильні підходи в бізнесі — думка

16 вересня 2020 173 0
До банкрутства великих дистриб’юторів можуть призводити їх неправильні підходи в бізнесі — думка
Kurkul.com

У «падіннях» великих компаній на ринку дистрибуції винні і окремі дистриб'ютори, які неправильно вели бізнес. Про це розповів власник компанії «Грейс Агро» Дмитро Оцабрик у матеріалі «Найстрашніше, що може відбутися між співвласниками — це гроші» на Kurkul.com.

Він зазначив, що, дуже багато компаній займаються демпінгом і щоб завоювати ринок, і щоб залучити фінанси на виплати.

«Уся проблема цих продаж — це гонитва за великими контрактами з іноземними компаніями, гонитва за тим, щоб закрити борги за продукти, які дистриб'ютори  взяли собі на склад для отримання знижки. Я вважаю, що цей шлях неправильний, але, на жаль, ось така політика ведеться в компаніях і вона їх тягне донизу», — розповів Дмитро Оцабрик. 

Читати за темою: Таємне життя засновників «Імперії-Агро» — старі скандали і нові фірми братів Оцабриків

Він зазначив, що також проблема у тому, що компанії-виробники розподіляють залишки зі складів на своїх дистриб’юторів. А дистриб’ютори вантажаться цими залишками фактично в кредит.

«І коли в кінці року потрібно розраховуватися, то грошей немає, і вони починають збирати передоплати за ці продукти і дають максимально низьку ціну. Фактично з тією ціною, за якою вони відвантажилися навесні, різниця у 20-30% може бути. Тобто вони беруть товару на 100 млн і продають його в мінус 20 млн. Але вони не можуть під нуль продати залишки. Оце найстрашніше. Залишки  залишаються в них на весну, потім ще на осінь, а це все мінус. Потім на наступний рік вони добирають ще якихось залишків. Залишки стають неліквідними», — підсумував Дмитро Оцабрик. 

Виконано за допомогою Disqus